Naaiatelier de Eilanden

Wij leveren gordijnen op maat.
Gemaakt in ons eigen atelier door vakmensen. 
Gordijnen zorgen voor de juiste sfeer in huis.

FOTOALBUM ATELIER DE EILANDEN

Wij kunnen u helpen met op maat gemaakte gordijnen!
Gordijnen zijn, door de geschiedenis heen, voor diverse doeleinden gebruikt. Tegenwoordig worden ze met name gebruikt als raambekleding om zo een sfeerbepalende invloed uit te oefenen. Niet alleen door beïnvloeding van de hoeveelheid lux en de wijze waarop het licht binnenvalt maar zeker ook door de keuze van stof. Ook de samenhang met de omgeving is hierbij bepalend.
Klassiek, retro, modern of design, gordijnen horen in vrijwel elke kamer thuis. Ze dragen voor een belangrijk deel bij aan de gewenste sfeer en zorgen ervoor dat men zich prettig voelt. Aangezien iedereen een andere smaak heeft en geen enkel huis of pand hetzelfde is, worden de gordijnen bij naaiatelier de Eilanden, conform uw wensen, geheel op maat gemaakt.

 

Plooi.
Alle soorten plooien kunnen door Naaiatelier de Eilanden worden gemaakt. De meest gebruikelijke plooien zijn: enkele plooi, vlinderplooi, triplooi, enkele- of dubbele retourplooi

Band | Stofbereking | Voering

Standaard wordt een gordijn geleverd met 8 cm band.
Tegenwoordig wordt ook veel gewerkt met 10, 12 en 15 cm band.

. enkele plooi: 180-200%
. vlinderplooi: 210-230%
. Triplooi: 300%
. Enkele retourplooi: 215%
. Dubbele retourplooi: 250%

Gordijnen kunnen ook worden gevoerd. Zo kan onderscheid worden gemaakt in licht doorlatende en verduisterende voering, gewatteerde- en molton voering, etcetera.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een uitstekende aanvulling op gordijnen. Soms kan een vouwgordijn het gordijn zelfs vervangen. Ze geven een geheel eigen sfeer aan de ruimte waarin ze worden gebruikt. Vouwgordijnen zijn er in vele soorten en maten en worden bij ons geheel op maat gemaakt. De mechanieken die door Naaiatelier de Eilanden worden gebruikt, in en op het vouwgordijn, zijn van hoge kwaliteit.

Het maken van vouwgordijnen is nauwkeurig werk. Naaiatelier de Eilanden beschikt over speciale machines om zo precies mogelijk te werken. Daarnaast is er ook ambachtelijk werk nodig om de vouwgordijnen te fabriceren.

Standaard modellen

. vouwgordijn met aan de achterzijde band
. vouwgordijn met ingestikte tunnel aan de achterzijde
. vouwgordijn met ingestikte tunnel aan de voorzijde
. vouwgordijn zonder baleinen

Voering | Opbouw | Biezen
Voering is mogelijk voor elk vouwgordijn

Alle vouwgordijnen worden aan de bovenzijde voorzien van klittenband. De zijden hebben een zoom van 5cm en de onderkant heeft een zoom van 4cm
Ook biezen aan het vouwgordijn of een ander model, zoals australian blind of dakpan, is mogelijk.

Gordijn op wave systeem
Een nieuwe trend is het gordijn op wave systeem(zie foto hiernaast).
Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

 

Zonwering 
Het tegenhouden van zonlicht is het belangrijkste doel van zonwering. Maar het oog wil ook wat. Bij ons kunt u terecht voor functionele en kwalitatief hoogwaardige zonwering die uw woning of kantoor een kwaliteitsimpuls geeft.
Naaiatelier de Eilanden heeft service en garantie hoog in het vaandel staan. Wij leveren altijd maatwerk en dat betekent dat wij net zo vaak bij u langskomen tot u 100% tevreden bent. Thuis inmeten, op maat maken en bevestigen of plaatsen zijn bij de prijs inbegrepen.


Hier vind u een overzicht van de verschillende producten die wij kunnen leveren:

. Rolgordijnen
. Horizontale aluminium of houten jaloezieën
. Verticale lamellen
. Duo rolgordijnen
. Plissés
. Duette ®
. Paneelgordijnen
. Vouwgordijnen
. Diverse roeden en eindstukken

Maar gordijnen en andere raamdecoratie is niet compleet zonder een goed en mooi ophangsysteem. Hiervoor leveren en installeren wij gordijnrails, roedes en railroedes van topkwaliteit.

Ophangsystem
Bij ons heeft u keuze uit diverse ophangsystemen

Overgordijnen:
Gordijnen aan rails
Gordijnen met lussen aan roede
Gordijnen met zeilringen aan roede

Vouw/optrek gordijnen:
Kettingsysteem
Touw/rail systeem

Onze collectie merken en materialen